Farské oznamy - 29. január

Mladí muži, ktorí v sebe cítia povolanie od Pána a chcú odpovedať na tento Boží hlas, sa môžu uchádzať o prijatie do Kňazského seminára sv. Gorazda v Nitre a na štúdium Katolíckej teológie na Rímskokatolíckej cyrilometodskej bohosloveckej fakulte Univerzity Komenského v akademickom roku 2022/2023. Prihlášky sa podávajú do 30. apríla 2022, zaslaním vyplnenej prihlášky na študijné oddelenie nášho kňazského seminára alebo zaslaním elektronickej prihlášky na webovej adrese: e-prihlaska.uniba.sk (študijný odbor KT-N). Viac informácií nájdete na internetovej stránke seminára: www.ksnr.sk


Po čase rozlišovania synodálnej cesty pre našu diecézu a po čiastočnom uvoľnení pandemických opatrení prechádzame na praktickú realizáciu procesu synody na úrovni našej Nitrianskej diecézy. Všetci ste pozvaní, aby ste sa mohli podeliť o svoj pohľad a skúsenosti, keď chcete pomôcť miestnej Cirkvi na jej synodálnej ceste hľadania toho, čo je dobré a pravdivé. Môžete sa zapojiť do synodálnych konzultačných stretnutí, ktorých jadro bude tvoriť modlitba, dialóg a vzájomné zdieľanie sa. Úvodné stretnutie sa bude konať vo farnostiach našej diecézy v týždni po 6. nedeli v cezročnom období, v našej farnosti to bude v piatok 18. februára t.r. o 19:00 hod. v Pastoračnom centre.

Najskôr vás pozývame na adoráciu, modlitbové stretnutie, kde budeme prosiť o úspešný priebeh diecéznej synodálnej cesty a o dary Božieho Ducha, aby nás viedol a inšpiroval. Adorácia na tento úmysel bude v Bošanoch v pondelok 31. januára t.r.


V pondelok je sv. omša obetovaná za zdravie a Božie požehnanie pre rodiny v Združení zázračnej medaily


  • Dotyk Božieho odpustenia môžete zažiť v tomto prvopiatkovom týždni polhodinu pred sv. omšami.
  • Birmovancov zo Základnej školy (8. a 9. ročník) budeme spovedať v pondelok od 17:20 hod.
  • Birmovancov zo stredných škôl budeme spovedať v utorok od 17:20 hod.
  • V Práznovciach budeme spovedať v stredu 2. februára t.r. od 16:00 hod. do 17:00 hod.
  • V Krnči budeme spovedať vo štvrtok 3. februára t.r. od 16:00 hod. do 17:00 hod.
  • Vo štvrtok predpoludním navštívime chorých a nevládnych.

Vo štvrtok 3.2. t.r. slávime spomienku sv. Blažeja, biskupa a mučeníka. Kresťanská tradícia rozpráva, že jedna vdova s plačom priniesla k Blažejovi svoje dieťa, ktorému zostala trčať v hrdle rybia kosť, a prosila ho o pomoc. Blažej sa vrúcne pomodlil, požehnal dieťa a chlapec sa uzdravil. Po jeho smrti sa tiež diali zázraky uzdravenia. Vyvinula sa tradícia, že na sviatok sv. Blažeja (3.februára) sa udeľuje požehnanie sv. Blažeja, takže v tento deň po sv. omši môžete prijať toto Svätoblažejské požehnanie hrdla.


Budúcu nedeľu je detská sv. omša na Krnči.

Budúcu nedeľu bude prvonedeľná zbierka na kostol.

Sviatosť birmovania sa v našej farnosti bude vysluhovať v sobotu 14. mája 2022.

Slávnosť prvého svätého prijímania v Bošanoch bude v poslednú májovú nedeľu 29. mája 2022.

Slávnosť prvého svätého prijímania v Krnči bude v nedeľu 12. júna 2022.

Ďakujeme vám za modlitby, obety i milodary, ktorými zveľaďujete našu farnosť.


Upratovanie: BOŠANY 1 

Zdroj foto: Wolfgang Sauber, CC BY-SA 3.0 z Wikimedia Commons

Kontakty

  • farár Mgr. Štefan Bukovan, dištriktuálny dekan
  • kaplán Mgr. Marek Sedlár
  • Bankový účet farnosti SK43 0900 0000 0000 3851 6280
  • fakt. údaje IČO: 34072233 DIČ: 2021210180